verkopen van je oude telefoon!

Je oude telefoon inleveren voor een goed doel.

Je oude telefoon inleveren voor een goed doel.

Uiteraard kan je je oude telefoon ook inleveren voor het goede doel. Jij bent je oude rommel kwijt en je steunt daarmee het goede doel, Win-win situatie dus!
Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer negen miljoen ongebruikte telefoons die ergens in een la of nachtkastje liggen. Als je voor alle telefoons maar €10 zou ontvangen voor het goede doel heb je een aardig bedrag. Het blijkt een succesformule om oude telefoons in te leveren voor het goede doel. Er zijn al veel acties bekend voor het goede doel.

Er zijn verschillende manieren waarop deze oude telefoons worden ingezameld, soms kan je direct je telefoon opsturen naar een goed doel. Anderzijds is het soms ook mogelijk om je telefoon in te leveren in speciale inzameltonnen in winkels.
Voorbeelden van goede doelen waar je direct je telefoon naartoe kan opsturen zijn:

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om je telefoon te deponeren in speciale bakken die bij bijvoorbeeld T-Mobile of Bruna staan.
Alle goede doelen werken samen met bedrijven, deze bedrijven zorgen voor de distributie en verwerking van de telefoons. Ze repareren deze telefoons en verkopen ze weer door. De goede doelen ontvangen het grootste deel van de opbrengst.

Mooi meegenomen

Door je oude telefoon in te leveren steun je ook indirect een goed doel namelijk: het milieu!
Als je je oude telefoon inlevert wordt ervoor gezorgd dat de telefoons weer hergebruikt kunnen worden en dit levert een enorme winst op voor het milieu.
Voor het produceren van nieuwe telefoons zijn een hoop schadelijke stoffen nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan de accu die in de telefoon zit, door deze her te gebruiken of op een verantwoordelijk manier te recyclen wordt de natuur een hoop leed bespaard.
Ook het winnen van bepaalde grondstoffen van mobiele telefoons vaak niet zonder gevolg voor mensen en milieu.

En om het nu nog mooier te maken: er is nog een voordeel dat kleeft aan het inleveren van je oude telefoon voor het goede doel.
Door het inleveren van je oude telefoon help je vaak iemand die geen telefoon kan betalen, vaak worden immers de ingezamelde telefoon afgezet in ontwikkelingslanden in Afrika en het Midden-Oosten. Voor de mensen die daar leven is een nieuwe telefoon vaak niet te betalen.
Je oude telefoon kan van grote waarde zijn voor de mensen uit die landen; mensen worden uit hun sociale isolement gehaald door die telefoon en niet zelden kan het bereikbaar zijn en het hebben van een telefoon in ontwikkelingslanden de basis zijn voor het opzetten van lokale handel.

Inzamelaars

Als je de wereld wil steunen door je oude telefoon in te leveren voor het goede doel, dan moet je er goed op letten dat je dat doet bij een erkende inzamelaar. Er zijn diverse bedrijven op de markt die dat doen, echter de meeste goede doelen werken samen met Eeko of ReCell. Via de website van die bedrijven is te vinden op wat voor manier je de telefoon kunt aanbieden en met welke goede doelen deze bedrijven samenwerken.

Wil je je telefoon liever inleveren voor geld? Hier zijn inmiddels diverse bedrijven voor op de markt die voor jouw mobieltje geld bieden.

17 reacties

 1. leny van cleef /

  Bij het opruimen vond ik nog een aantal oude telefoons.
  Waar kan ik deze inleveren voor het goede doel.
  Ik ben woonachtig in het zuiden van het land.
  Mvrgr

  • mieke bles /

   Ook ik heb een aantal oude mobiele telefoons gevonden. Welk antwoord heb jij gekregen voor het inleveren? daar kan ik dan ook gebruik van maken.
   Vr.gr. Mieke

  • schneemann pieter /

   ik woon in 1398ae ; waar kan ik mijn oude GSM opsturen of brengen?

 2. n.jansen /

  Ik heb 4 oude telefoons waar kan ik deze inleveren
  ? ik woon in Haarlem

 3. Paul Jansen /

  Ik heb 4 oude telefoons waar kan ik deze inleveren
  ? ik woon in Bennebroek

 4. Paul Jansen /

  Ik heb ook nog 6 opladers.

 5. Bij het opruimen vond ik nog een aantal oude telefoons. Waar kan ik deze inleveren voor het goede doel . Ook nog een afstandsbediening van de T.V.

 6. Hanneke /

  Ik zie de vragen over waar je de telefoons kwijt kan. Als je in het verhaal op Reecel of Eeko klikt, kan je enveloppen aanvragen om ze op te sturen.

 7. Ik vond ook nog een cavia op zolder. Zo goed als nieuw. Waar kan ik die inleveren? Ik woon in Alaska.

 8. Niels van Oostenbrugge /

  Jesse Mulder, een moedig jongetje bij wie op 31-12-2010 een tumor in zijn buik werd geconstateerd, verzameld mobieltjes voor KIKA.

  Kijk voor zijn initiatief: http://jessemulder.wordpress.com/2014/01/31/mobieltje-zoek-jesse/

  Jesse Mulder, van Asch van Wijcklaan 20, 8096 AH Oldebroek

  De mobieltjes kunnen zonder oplader en accu in een envelop als brievenbuspost verzonden worden.

Laat een reactie achter