verkopen van je oude telefoon!

Korting bij Apple als je je Android telefoon inlevert

Korting bij Apple als je je Android telefoon inlevert

Met de komst van de nieuwe iPhone 6 en 6 plus zijn de verkoopcijfers van Apple natuurlijk al gigantisch gestegen. Maar om de verkoop van de telefoons nog een beetje aan te jagen heeft Apple een speciale actie in het leven geroepen. Binnenkort kan je namelijk korting krijgen op een nieuwe iPhone tegen inlevering van een oude Android- of Blackberry smartphone.
Zo wil Apple de Android gebruikers het makkelijk maken om over te stappen op een iPhone en iOS. Het personeel in winkels zal de komende periode worden geschoold in het innemen van oude Android toestellen. Zo zullen ze je contacten van Android overzetten naar je nieuwe iPhone. De rest van de data, zoals bijvoorbeeld je bookmarks, mail en foto’s worden niet overgezet.
Apple jaagt al een paar jaar de aankoop van nieuwe iPhones aan door korting te geven op nieuwe iPhones, bij inlevering van oude iPhones. Nu is er dus zo’n zelfde regeling voor Android gebruikers.Hoeveel de korting gaat bedragen is nog niet bekend.

Hoe kan ik mijn Oude Telefoon Verkopen?

Hoe kan ik mijn Oude Telefoon Verkopen?

Dus je wilt een nieuwe Apple iPhone, Samsung Galaxy of HTC of wat je ook mooi vind? Maar wat ga je doen met je oude apparaat?
Je zou je device gewoon in de keukenla kunnen leggen of aan een familie lid kunnen geven, of je zou je telefoon kunnen verkopen, zodat je korting krijgt op je nieuwe iPhone of Galaxy (of welke telefoon je ook wilt hebben ūüėČ

Tips voor verkoop

Over het algemeen zal het geld wat je ophaalt met het verkopen van je oude telefoon een groot gedeelte van de kosten dekken van je nieuwe telefoon. Maar nog steeds worden heel veel gebruikte telefoons nooit verkocht en liggen te verstoffen op zolder. OnePoll, een onderzoeks bedrijf heeft hier onderzoek naar gedaan. In de Verenigde Staten liggen in alle huishouden bij elkaar opgeteld 34 biljoen dollar aan oude telefoons! Dat is een hoop geld dat gewoon kan worden gebruikt voor een upgrade van je telefoon.
Er zijn diverse manieren om een oude telefoon te verkopen zoals het op te sturen naar een reseller (bijvoorbeeld Cash4Mobile of Zonzoo), je zou hem ook naar een telefoonwinkel kunnen brengen of online kunnen verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats of Ebay.
Er zijn twee dingen die je moet onthouden wanneer je je telefoon gaat verkopen:

  1. Back up alle contacten en informatie die op je telefoon staat (kan bijvoorbeeld ook via iCloud)
  2. Verwijder alle informatie van je telefoon voordat je hem opstuurt! Je wilt immers niet dat de nieuwe eigenaar van je telefoon toegang heeft tot je SMS’jes en selfies.

Gazelle

Een populaire site om je oude telefoon te verkopen in de Verenigde Staten is Gazelle.com. Daar hebben al meer dan 2 miljoen telefoon een nieuwe eigenaar gevonden en is in totaal meer dan 175 miljoen euro betaald aan de verkopers! Serieus geld dus.
Hoe werkt het handelen bij Gazelle.com?
Heel simpel: Kies je merk en model telefoon, dan de netwerkprovider en de hoeveelheid opslag op het apparaat. Dus als voorbeeld: iPhone eigenaren zouden dan kiezen voor ‚ÄúApple‚ÄĚ dan het model iPhone, dan bijvoorbeeld T-mobile of Vodafone en dan de opslagcapaciteit. Bijvoorbeeld 32 gigabyte.
Daar niet kies je de staat waarin je telefoon verkeerd, bij gebruikerskrasjes: goed. Als bijvoorbeeld het scherm is gebroken kies je voor: kapot. En als hij zo goed als nieuw is kies je voor: perfect!

Daarna zal Gazelle een prijs voor je bepalen hoeveel je telefoon nog waard is. Voor een iPhone 5, 32 gb, in goede conditie zou je hem kunnen verkopen voor 145 doller, 113 euro.
Daarna stuur je je telefoon op naar Gazelle, die inspecteren je telefoon. Daarna krijg je een mailtje met daarin hun definitieve bod. Als je ermee akkoord gaat staat binnen een paar weken het geld op je rekening, ga je er niet mee akkoord dan zullen ze je telefoon terugsturen.

Gazelle is momenteel alleen actief in de Verenigde Staten en nog niet in Nederland.

Ebay en Marktplaats

Een andere populaire manier op je oude telefoon te verkopen is dat te doen via Ebay en sites als Marktplaats. Je kan je telefoon dan in de veiling gooien. Dit levert over het algemeen meer geld op dan via inkoopsites als Gazelle. Ebay heeft hiervoor een speciale site aangemaakt.
Daar kun je aangeven welke telefoon je hebt en er ook nog foto’s bijvoegen, zodra de veiling is afgelopen laat je de koper betalen via bijvoorbeeld Paypal en stuur je de telefoon naar de koper op.

Goed doel

Je zou ook je telefoon kunnen schenken aan één van de vele goede doelen!

Tips voor het verkopen van je iPhone

Tips voor het verkopen van je iPhone

Met een nieuwe keynote van Apple opkomst (waar Apple de nieuwe iPhone zal introduceren) willen Apple-fanaten hun oude iPhone verkopen voor de beste prijs, zodat ze kunnen overstappen het nieuwe telefoontje van het Amerikaanse bedrijf.
Veel mensen willen graag advies wanneer de beste tijd is om je oude iPhone te verkopen, want niet iedereen heeft behoefte aan de allernieuwste iPhone. Sommige kopers zijn met de komst van de nieuwe telefoon uit om voor een koopje een ouder model iPhone op de kop te tikken. Maar let op; er liggen ook oplichters op de loer.

Wanneer je iPhone verkopen?

De nieuwe iPhone zal zeer binnenkort verschijnen, naar verwachting in september of oktober.
Sinds de geruchten over de aankondiging zijn gestart is de “wedstrijd” om verhandelen van oude iPhones begonnen.
Experts van handel websites als NextWorth.com en SellyourCell.com zeggen dat hoe sneller je je telefoon verkoopt, hoe meer geld je er waarschijnlijk voor kan krijgen. Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen wanneer je je telefoon verkoopt, aan de ene kant wil je zo veel mogelijk geld terug voor je telefoon, aan de andere kant wil je niet weken of zelfs maanden zonder telefoon doen.
Uit onderzoek is gebleken dat de waarde van de iPhone daalt, twee a drie weken voor de aankondiging van Apple over de nieuwe iPhone. Op dat moment bereiken de geruchten hun hoogtepunt.
“Er is een vijftien tot twintig procent waardedaling van de oudere iPhone modellen in de zes weken rond de nieuwe iPhone lancering”, zegt Jeff Trachsel, CMO bij NextWorth.
NextWorth en SellyouCell.com geven allebei de mogelijkheid om een prijs te krijgen voor je telefoon en deze voor 30 dagen vast te zetten. Zo kan je je telefoon voor de hoogste prijs verkopen maar kan je hem nog 30 dagen houden, zo kom je dus niet lang zonder telefoon te zitten.

Waar je iPhone verkopen?

Zo, dus jij wilt de beste prijs krijgen voor je iPhone? Er zijn vele sites beschikbaar die handelen in oude telefoons. Naast de eerder genoemde Nextworth.com en SellyouCell.com zijn er ook andere sites als Gazelle.com, Swappa.com,¬†Zonzoo,¬†Envirofone¬†en¬†Cash4Mobile. Een klein onderzoek leert dat de prijzen nogal kunnen varieren. Een iPhone 5 32 GB is op deze “inlever-sites” ‚ā¨ 210 waard, op eBay geeft iemand er ‚ā¨525 voor. Tussen de diverse handelwebsite zitten niet hele grote verschillen tussen de prijzen.

Consumenten doen er altijd beter aan om hun oude telefoon te verkopen aan een andere consument. Dit kan echter wel risico’s met zich meebrengen. Je telefoon zelf verkopen op sites als eBay of Marktplaats kost veel tijd. Je krijgt mensen aan de lijn of per mail die willen onderhandelen over de prijs en vaak niet serieus zijn over het kopen van je oude iPhone. Vaak als je een afspraak maakt voor de verkoopt, zeggen kopers op het laatste moment af en komen niet opdagen. Als de koper elektronisch betaald, via overschrijving of Paypal. Wees er dan zeker van dat je je geld krijgt. Paypal heeft namelijk kopersbescherming hoog in het vaandel staan, waardoor bedragen relatief eenvoudig terug te boeken zijn.

Voor de meeste mensen zijn reseller websites, de makkelijkste manier om hun oude telefoon te verkopen. Geen gedoe, en snel je geld, wat je dan bij je nieuwe iPhone kan leggen.

Je oude iPhone verkopen

Wat moet je precies doen?

Vraag jezelf eerst af of je meer geld wil of minder gedoe? Als je geen gedoe wil en heb daar een paar honderd euro voor over, ga dan voor de handelwebsites, zoals gezegd zijn er diverse betrouwbare te vinden op internet. Omdat de prijs heel erg kan varieren op deze websites, zou je ze het beste allemaal één voor één kunnen checken voor de beste prijs.
Als je meer geld voor je iPhone wil hebben, verkoop hem dan op eBay of Marktplaats. Je krijgt sowieso meer geld voor je telefoon, hou echter rekening met de risico’s en het gedoe wat kleeft aan deze manier van verkopen.

 

Samsung Galaxy S3 verkopen? Gadgix koopt hem terug.

Samsung Galaxy S3 verkopen? Gadgix koopt hem terug.

Met de groeiende snelheid waarmee de smartphone technologie verbeterd, zullen consumenten veel sneller van mobiele telefoon wisselen dan voorheen. En terwijl ze hun oude telefoons wegleggen en zich toeleggen op de nieuwe smartphones, moeten consumenten ook wat met hun oude telefoon. Om een oplossing te bieden aan deze steeds groter groeiende vraag is Gadgix, een webshop voor allerlei gadgets, in april gestart met een terugkoop programma (in het Engels: Buyback). Buyback is Gadgix’ online oplossing voor consumenten die opzoek zijn naar de beste plek om hun telefoon te verkopen. Dit is Gadgix’ eerste stap in de mobiele telefoon en gadget-terugkoop industrie, welke eigenlijk eerst begon als een Apple-product opkoop dienst voor het recyclen van iPhones, iPads en iPod Touch.

Niet alleen maar iPhones.

Inmiddels is Gadgix’ programma uitgebreid waarbij ook non-Apple producten worden gekocht. Bijvoorbeeld, Gadgix heeft nu de Samsung Galaxy S3 toegevoegd aan het programma. Zodat consumenten deze kunnen verkopen. De Galaxy S3 is een doorslaat succes van het Koreaanse technologiebedrijf en is daarmee een serieuze concurrent voor Apple’s iPhone (de best verkochte smartphone in de wereld).

Samsung Galaxy S3

Door de Galaxy S3 toe te voegen aan het terugkoop platform van Gadgix vergroot Gadgix zijn concurrentie positie ten opzichte van andere terug koop programma’s. Gadgix terugkoop programma is een stap voorwaarts in oude gewoontes als “het weggeven van je oude telefoon aan een goed doel”, “gebruiken als backup telefoon”, “recyclen” en alles daartussen in.
Het terugkoop programma is ontwikkeld om deze gewoontes te veranderen en consumenten te laten inzien dat ze de beste prijs voor hun gebruikte telefoon kunnen krijgen door dit terugkoop-programma.

Ook andere merken

Om ervoor te zorgen dat het terugkoop programma van Gadgix niet alleen maar bekend staat Buyback programma voor iPhones hebben ze inmiddels ook andere telefoons aan het platform toegevoegd als andere Samsung telefoons, inclusief de Galaxy Note en Galaxy S. Tevens zijn ondere andere telefoons toegevoegd van andere populaire merken als Motorola, LG, HTC en Blackberry.

Oude telefoon automaat kan de politie helpen

Oude telefoon automaat kan de politie helpen

Met de constante verandering van de mobiele telefoon technologie is het moeilijk om een nieuw thuis te vinden voor je oude telefoon en zijn giftige batterij. Zoals als eerder geschreven op onze site is er in de VS een automaat ontwikkeld dat je oude telefoon inneemt en je er geld voor terug geeft, super handig! Of je er heel rijk van word is maar de vraag. Na wat testen hebben testpersonen respectievelijk 1 en 9 dollar gekregen voor hun oude mobieltjes. “Ik ben blij met die dollar, ik kon niks meer met de telefoon, ik had hem per ongeluk in de wasmachine gedaan!”, zij √©√©n van de testpersonen.
Uit onderzoek blijkt dat maar 3 procent van de oude mobiele telefoons maar worden hergebruikt. Bedenker van de machine vroeg zich af waarom. Hij kwam tot de conclusie dat er simpelweg gewoon geen eenvoudige manier was om de telefoons in te leveren, hier is de EcoATM uit ontstaan.

EcoATM kan de politie helpen

“Voordat het apparaat geld uitkeert voor het mobieltje, vragen we eerst een vingerafdruk en een rijbewijs, dit om te voorkomen dat er gestolen telefoons verhandeld worden.”, zegt Mark Bowles van EcoATM. “Op deze manier gaat er een preventieve werking uit, dat het stelen en verhandelen van mobiele telefoons zinloos is en in sommige gevallen kunnen we zelfs de politie helpen bij het oplossen van dit soort diefstallen, onze klanten zijn hier erg blij mee!”.

Tip: Voor iedereen die zijn oude telefoon wil verhandelen of inleveren; verwijder de totale inhoud van je telefoon. Dit kan vaak onder instellingen of settings. Zo krijgt de volgende eigenaar geen toegang tot je persoonlijke gegevens en je contacten.

 

Oude telefoon geldmachine.

Oude telefoon geldmachine.

In de Verenigde Staten hebben ze wat nieuws bedacht. Namelijk de ecoATM (de eco-geldmachine). Hoe werkt dat? Heb jij een oude telefoon om in te leveren dan kan dat, alleen nog in de VS, bij één van deze automaten. Je legt je oude gsm in deze automaat, vervolgens wordt je telefoon gescand en wordt de waarde bepaald. Als je akkoord gaat met de deal die het apparaat je geeft, krijg je contant je geld van de machine. Om fraude te voorkomen, wordt ook je identiteitsbewijs gecontroleerd. Overigens kan je via deze machine ook je oude mp3-speler inleveren. Je kunt meer over dit nieuwe apparaat lezen op dvice.com.

Consumer Cellular schenkt meer dan 146.000 dollar aan goede doelen.

Consumer Cellular schenkt meer dan 146.000 dollar aan goede doelen.

Consumer Cellular (één van de grootste mobiele providers in Amerika) heeft in 2011 146.999 dollar geschonken aan diverse goede doelen in 2011.
“We streven ernaar om een actief lid te zijn van de samenleving”, aldus Consumer Cellular CEO John Marick. “We zijn blij dat we onze schenking aan goede doelen hebben kunnen verdubbelen ten opzichte van 2010.”
√Č√©n van de acties waarmee Consumer Cellular geld inzamelt is door middel van hun mobiele telefoon recycling programma, gelanceerd in 2007. Nieuwe en bestaande klanten worden aangemoedigd om hun oude telefoons te recyclen door middel van bijvoegen van portvrije enveloppen om oude telefoons op te sturen, of door het afdrukken van een portvrij label op de Consumer Cellular website. Alle opbrengsten van deze actie komen toe aan het ziekenhuis Doernbecher Children’s Foundation.

Brits parlements lid roept op om oude telefoons te doneren.

Brits parlements lid roept op om oude telefoons te doneren.

Het Britse parlementslid Andrew Jones steunt de campagne van de Yorkshire Air Ambulance, waarin wordt gevraagd of mensen hun oude mobiele telefoon willen doneren. De Yorkshire Air Ambulance dienst is gebaseerd op geldinzameling en kan het verschil betekenen tussen leven en dood voor pati√ęnten die ze in korte tijd verplaatsen van de plaats van een ongeval naar het ziekenhuis.

De Yorkshire Air Ambulance helikopter maakt gebruik van de Stray off Knaresborough Road om te landen wanneer hij wordt ingezet in Harrogate en trekt altijd veel bekijks van voorbijgangers.
De heer Jones ondersteunt een sociaal actieprogramma project van Yorkshire waarin ze oude telefoons ophalen om deze te recyclen en geld in te zamelen.
De heer Jones zegt: Vele parlementari√ęrs hebben een nieuwe telefoon gehad of upgrades gekregen tijdens de kerstperiode. Een eenvoudige en milieuvriendelijke manier om de oude mobiele telefoons kwijt te raken is om ze te doneren aan een goed doel. Iedereen die een oude mobiele telefoon wil doneren aan de Yorkshire Air Ambulance kan de telefoon gewoon naar mij opsturen – of naar andere parlementsleden die deze actie ondersteunen – ik zal er dan voor zorgen dat deze telefoons bij de Air Ambulance terecht komen.
Alle oude telefoons zullen dan midden februari persoonlijk worden bezorgt door alle parlementari√ęrs die deze actie ondersteunen.

Je kan je oude telefoon ook doneren aan een Nederlands goed doel.

Apple gaat geld betalen voor je oude PC

Apple gaat geld betalen voor je oude PC

Apple zal oude electronica gaat recyclen en opkopen voor geld als blijkt dat dit nuttig is. Er zijn op dit moment als een aantal van dit soort diensten voor oude mobiele telefoons zoals Envirofone en Zonzoo, welke geld geven voor je oude telefoon, zelfs als deze niet meer werkt. Apple’s dienst buigt zich over de meer omvangrijke en moeilijkere markt van de desktop PC’s en beeldschermen. Het recyclen en hergebruik programma wordt beheerd door Dataserv.
In een verklaring op de Apple website staat: “Apple’s betrokkenheid bij het milieu omvat het vinden van de meeste effici√ęnte manieren om elektronische apparaten her te gebruiken of te recyclen aan het einde van de levensduur, waaronder de iPhone, iPad, Mac of PC computers en beeldschermen van elke fabrikant. U kunt zelfs wat geld terugkrijgen voor uw oude apparatuur.”

Taxeren

Om te zien of je snel een extra zakcentje kan verdienen met je oude PC of laptop kun je simpelweg even op de site van Apple kijken en daar een aantal simple vragen beantwoorden. Je krijgt dan een schatting van de waard van je apparaat en krijg je een schatting van de verzendkosten.
Als alles goed gaat krijg je het geld voor je apparatuur op je bankrekening gestort door Apple.

Apple zal ook oude telefoons en iPods innemen, maar zal hier geen geld voor betalen.

Swappa, oude Android mobieltjes verkopen.

Swappa, oude Android mobieltjes verkopen.

Er is een nieuw Amerikaans initiatief genaamd: “Swappa“. Op Swappa kan je je oude Android telefoon verkopen en nieuwe, andere, Android telefoons weer kopen. Swappa is een soort tweedehands markt voor Android telefoons.

Eenvoud

Vaak heb je net een nieuwe Android telefoon gekocht en een week later is er alweer een nieuwe op de markt. Daarvoor is Swappa in het leven geroepen, je kan hier van je oude Android telefoon af, maar kan ook weer een ‘nieuwe’ kopen. Swappa heeft als streven om het aan- en verkoopproces zo gemakkelijk mogelijk te houden. Zo kun je aanmelden via Facebook, dit is overigens ook handig om het aantal ‘fakers’ te gaan, en zijn de vermelden prijzen allemaal inclusief verzendkosten. Verder ook geen gedoe met veilingen, maar gewoon een vaste prijs voor het toestel.
De kosten van Swappa zijn 10 dollar, dit hoeft overigens pas betaald te worden als het mobieltje verkocht is. Verder worden alle betalingen via PayPal gedaan.

Simlock

Op dit moment zijn een hoop toestellen op Swappa nog ge’simlockt. Vaak gaat het hier dan om Amerikaanse telecomaanbieders zoals AT&T en Verizon. Er zijn echter ook een aantal simlockvrije telefoon beschikbaar.
Hoewel Swappa zich richt op de Android-markt overal ter wereld, moet je er wel rekening mee houden dat de meeste telefoons uit Amerika moeten komen, en daar dus eventuele extra verzendkosten aan gebonden zijn.