verkopen van je oude telefoon!

Oude telefoon automaat kan de politie helpen

Oude telefoon automaat kan de politie helpen

Met de constante verandering van de mobiele telefoon technologie is het moeilijk om een nieuw thuis te vinden voor je oude telefoon en zijn giftige batterij. Zoals als eerder geschreven op onze site is er in de VS een automaat ontwikkeld dat je oude telefoon inneemt en je er geld voor terug geeft, super handig! Of je er heel rijk van word is maar de vraag. Na wat testen hebben testpersonen respectievelijk 1 en 9 dollar gekregen voor hun oude mobieltjes. “Ik ben blij met die dollar, ik kon niks meer met de telefoon, ik had hem per ongeluk in de wasmachine gedaan!”, zij één van de testpersonen.
Uit onderzoek blijkt dat maar 3 procent van de oude mobiele telefoons maar worden hergebruikt. Bedenker van de machine vroeg zich af waarom. Hij kwam tot de conclusie dat er simpelweg gewoon geen eenvoudige manier was om de telefoons in te leveren, hier is de EcoATM uit ontstaan.

EcoATM kan de politie helpen

“Voordat het apparaat geld uitkeert voor het mobieltje, vragen we eerst een vingerafdruk en een rijbewijs, dit om te voorkomen dat er gestolen telefoons verhandeld worden.”, zegt Mark Bowles van EcoATM. “Op deze manier gaat er een preventieve werking uit, dat het stelen en verhandelen van mobiele telefoons zinloos is en in sommige gevallen kunnen we zelfs de politie helpen bij het oplossen van dit soort diefstallen, onze klanten zijn hier erg blij mee!”.

Tip: Voor iedereen die zijn oude telefoon wil verhandelen of inleveren; verwijder de totale inhoud van je telefoon. Dit kan vaak onder instellingen of settings. Zo krijgt de volgende eigenaar geen toegang tot je persoonlijke gegevens en je contacten.

 

Één reactie

  1. Die laatste tip was erg handig! Heb alles verwijderd van mijn telefoon voordat ik hem heb verkocht! Thanks!

Laat een reactie achter