verkopen van je oude telefoon!

Tips voor het verkopen van je iPhone

Tips voor het verkopen van je iPhone

Met een nieuwe keynote van Apple opkomst (waar Apple de nieuwe iPhone zal introduceren) willen Apple-fanaten hun oude iPhone verkopen voor de beste prijs, zodat ze kunnen overstappen het nieuwe telefoontje van het Amerikaanse bedrijf.
Veel mensen willen graag advies wanneer de beste tijd is om je oude iPhone te verkopen, want niet iedereen heeft behoefte aan de allernieuwste iPhone. Sommige kopers zijn met de komst van de nieuwe telefoon uit om voor een koopje een ouder model iPhone op de kop te tikken. Maar let op; er liggen ook oplichters op de loer.

Wanneer je iPhone verkopen?

De nieuwe iPhone zal zeer binnenkort verschijnen, naar verwachting in september of oktober.
Sinds de geruchten over de aankondiging zijn gestart is de “wedstrijd” om verhandelen van oude iPhones begonnen.
Experts van handel websites als NextWorth.com en SellyourCell.com zeggen dat hoe sneller je je telefoon verkoopt, hoe meer geld je er waarschijnlijk voor kan krijgen. Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen wanneer je je telefoon verkoopt, aan de ene kant wil je zo veel mogelijk geld terug voor je telefoon, aan de andere kant wil je niet weken of zelfs maanden zonder telefoon doen.
Uit onderzoek is gebleken dat de waarde van de iPhone daalt, twee a drie weken voor de aankondiging van Apple over de nieuwe iPhone. Op dat moment bereiken de geruchten hun hoogtepunt.
“Er is een vijftien tot twintig procent waardedaling van de oudere iPhone modellen in de zes weken rond de nieuwe iPhone lancering”, zegt Jeff Trachsel, CMO bij NextWorth.
NextWorth en SellyouCell.com geven allebei de mogelijkheid om een prijs te krijgen voor je telefoon en deze voor 30 dagen vast te zetten. Zo kan je je telefoon voor de hoogste prijs verkopen maar kan je hem nog 30 dagen houden, zo kom je dus niet lang zonder telefoon te zitten.

Waar je iPhone verkopen?

Zo, dus jij wilt de beste prijs krijgen voor je iPhone? Er zijn vele sites beschikbaar die handelen in oude telefoons. Naast de eerder genoemde Nextworth.com en SellyouCell.com zijn er ook andere sites als Gazelle.com, Swappa.com, Zonzoo, Envirofone en Cash4Mobile. Een klein onderzoek leert dat de prijzen nogal kunnen varieren. Een iPhone 5 32 GB is op deze “inlever-sites” € 210 waard, op eBay geeft iemand er €525 voor. Tussen de diverse handelwebsite zitten niet hele grote verschillen tussen de prijzen.

Consumenten doen er altijd beter aan om hun oude telefoon te verkopen aan een andere consument. Dit kan echter wel risico’s met zich meebrengen. Je telefoon zelf verkopen op sites als eBay of Marktplaats kost veel tijd. Je krijgt mensen aan de lijn of per mail die willen onderhandelen over de prijs en vaak niet serieus zijn over het kopen van je oude iPhone. Vaak als je een afspraak maakt voor de verkoopt, zeggen kopers op het laatste moment af en komen niet opdagen. Als de koper elektronisch betaald, via overschrijving of Paypal. Wees er dan zeker van dat je je geld krijgt. Paypal heeft namelijk kopersbescherming hoog in het vaandel staan, waardoor bedragen relatief eenvoudig terug te boeken zijn.

Voor de meeste mensen zijn reseller websites, de makkelijkste manier om hun oude telefoon te verkopen. Geen gedoe, en snel je geld, wat je dan bij je nieuwe iPhone kan leggen.

Je oude iPhone verkopen

Wat moet je precies doen?

Vraag jezelf eerst af of je meer geld wil of minder gedoe? Als je geen gedoe wil en heb daar een paar honderd euro voor over, ga dan voor de handelwebsites, zoals gezegd zijn er diverse betrouwbare te vinden op internet. Omdat de prijs heel erg kan varieren op deze websites, zou je ze het beste allemaal één voor één kunnen checken voor de beste prijs.
Als je meer geld voor je iPhone wil hebben, verkoop hem dan op eBay of Marktplaats. Je krijgt sowieso meer geld voor je telefoon, hou echter rekening met de risico’s en het gedoe wat kleeft aan deze manier van verkopen.

 

5 reacties

 1. Shanna /

  Hallo,
  Bedankt voor dit artikel! Super handige info :)

  Gr. Shanna

 2. Berto21 /

  Thnx! Heb mijn iPhone hierdoor met 50 euro extra kunnen verkopen!

 3. Irene /

  Helemaal goed deze informatie! Bedankt!

 4. Thanks voor de informatie, was erg nuttig! :-)

Laat een reactie achter